荣光无限论坛

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: 痛爱

[推荐] 哥哥的日记 (07-2-25更新最新)

再顶
刚看到这个,老哥的字里行间透出一股亲切感

当初看张国荣的时光的时候,志摩女士就写到哥哥和唐生在签名会现场休息的时候都是在看fans的来信的,而且唐生特别仔细的把来信从靠近边缘2毫米的地方剪开,从中都可以看到两个人的绅士风度
痛爱姐 有再续么?
我很想看呀~~
93# 只因你太好

今日甘特别噶日子,有D想再续落去噶意思~~~
94# 痛爱

哈哈,终于千呼万唤出来了,顶的值得啊
继续继续,痛爱,么么
哈哈,在赏荣阁里挖到了一些,转过来吧~~~

登录/注册后可看大图

DEAR LESLIE:

HI! HOW ARE YOU?我係第一次寫信給你!希望你能把我封信刋登!我真係希望可以老實同你講,我其實唔係你歌迷,但反而喜歡聽你的歌,雖然你唔係我偶像,我都一樣支持你~以下問題請你回答: 1,誰是你最祟拜的偶像呢?(本地或外國) 2,你喜歡食野嗎?我就鍾意到不得了,平時媽咪去SHOPPING買食給我同BROTHER。我們兩可以一日食晒,我最怕肥,所以而家盡量食少D! 3,你有無特別嗜好呢? 4,你喜歡什麼顏色? 5,你有無D事令你最難忘呢? 6,多謝你回答我的問題!有些地方寫錯字,敬請原諒! 最後願你快樂過每一天!! JENNY上

崇拜偶像山口百惠

JENNY:

FINE THANKS。 今次將你封信刋登,你既希望一D都無白費到。 1,我崇拜既偶像係山口百惠,真係好希望我能夠好似山口百惠咁,係退出既日子裡,歌迷仍然會咁掛念我。 2,相信無咩人唔鍾意食野,但好似你咁狂食就唔好啦,尤其係女仔,肥得制會無人鍾意架,所以你一定要減少進食份量。 3,有。我最鍾意係外國地方搜集D家居小擺設。 4,我好鍾意藍色同白色。 5,記當年比人嘘,又將頂帽拋返上台那一刻,我其實難以忘記。 6,唔使客氣。 張國榮

DEAR LESLIE:

你好嗎?我最近好開心,因為你很快又開演唱會了但又有點傷心,因你要退出樂壇。以下有幾個問題問你: 1,你以前有無鍾意過女仔?(小學開始) 2,為何要退出樂壇? 3,我舊年去淺水灣(餐廳),看見你和一個女仔飲下午茶,是不是你的女友? 4,你係什麼星座,歌迷送你的禮物怎處置(例毛公仔等)? 5,請你送一張相底比我好嗎? 6,你有無食煙習慣?(吸煙無益)。 

信封裡有一張紙請你填上你的資料及簽上你的中英文名。 可不可以在演唱會唱[當年情] 祝一年青春過一年度! 忠實歌迷小慧

光輝時期適宜退出

小慧:

你又開心,又傷心,我都戥你矛盾呀。 1,當然有啦,不過唔係小學時期,而係讀中二果年,佢姓黃既,當時我好鍾意佢架。 2,我留係樂壇時間唔算短囉,我認為係最光輝時期退出係一件好事,起碼可以令到歌迷永遠記住你,見好就收可以令人留下美好回憶,你話係唔係? 3,如果好似你講同我一齊就係我女朋友,我豈不是好多女朋友?我依家剛開始搵對象,果個只係普通朋友啫。 4,我係處女座,歌迷送我的禮物我會存放係房間,此房間係專為你地而設的。 5,梗係唔好啦。 6,我知道吸煙無益,但我有食煙。 [當年情]呢首歌一定會係個唱唱出。 張國榮

DEAREST LESLIE:

HI, HOW ARE YOU?我是第一次寫信給你,希望你能早日刋登回答。 1,你退出樂壇後,是否做導演? 2,你退出歌壇後,在玉郎電視集誌中,還有沒有此信箱? 3,如果你退出歌壇,會否把原名公開? 4,我感覺到你好HANDSOME、有型、瀟灑,你又點睇自己? 5,你退出歌壇,令歌迷最失望的是聽不到你唱的歌。 6,今年台慶,你是否為無線演出。 7,我D字值幾多分?(有好多人說我的字靚,但我覺得很普通。) 8,你打算移民CANADA邊個CITY? 9,請你在相片中,簽上CHINESE  AND ENGLISH NAME AND 寫多幾句祝福語!OK ! THANK YOU MY IDOL,祝你一年勝過一年! 永遠支持你的歌迷SHERRAN

盼做導演期望已久

SHERRAN:

1,做導演係我期望已久既事,退出樂壇後我會攻讀導演課程,然後再回香港嘗試執導演筒既滋味。 2,此信箱仍有幾個月保留。 3,其實如果閣下有長期捧場此信箱,都應該知道我的原名,因為我曾經透露過幾次啦,我既原名叫張發宗。 4,我既樣算幾順眼咁啦,見你讚得好咁好,個心真係開心到飛上天啦。哈哈。 5,呢方面我都好明白既。 6,台慶既演出相信你已經睇過啦,係咪? 7,你D字已經好過好多人啦,但又未至於好靚,我同你感覺一樣,普普通通咁啦。 8,在加拿大的溫哥華。 9, OK。 張國榮
另外一期

登录/注册后可看大图

DEAR LESLIE ,

你好嗎?昨天我剛剛收到你替我簽了名的照片 , 我很高興 。你快要退出娛樂圈,了,我也替你高興!而且我已買了你演唱會的門劵,我真想快些到那天!請回答下列問題 : 1,你的女朋友是不是很甜美?  2,你的女朋友是不是對你很好呢?  3,你退出娛樂圈最捨不得是什麼?  4,在你的演唱會中,有沒有嘉賓?  5,我的家人(包括我)都覺得你很靚仔,你的女朋友覺得是不是?  6,我快要移民加拿大,了你是不是要移民加拿大呀?  7,我的字有幾多分?  8,你估下我有幾多歲?  請你在照片中寫上你的中英文名字及祝福語,THANKS A LOT! 今天是我的生日呀!  LOVE DORA 上..

退出心情難捨歌迷

DORA:

各位咁尊重我退出的做法,真係令我好感動,由此可見大家同我既關係又拉近,實在係好難得。 1,唔知你講既甜美係有咩準則,不過佢係我心目中係一個好可愛既女仔黎既。  2,當然啦。  3,最唔捨得係支持我的歌迷。  4,嘉賓我請了黎小田。 5,咁我要問佢覺唔覺得我靚仔至得囉! 哈哈 !  6,是的。 7,我畀60分。 8,你無寫到答案比我,無結果既問題,我係唔會作答既。 張國榮

LESLIE:

HI!你好! 我已經寫過好多封信比你啦!但總是沒有刋登! 我好失望,唔知係唔係同你無緣份呢? 上幾次我就有問題問你,但係今次我唔想問你問題,只係想你聽,你願意做我的聆聽者嘛?

上次很抱歉沒有去看你的演唱會,因為我考試成績不太好,不過演唱會盒帶就有買。你今年12月開的演唱會我一定會看,因為我經過不斷的努力,爭取到好成績,所以我可以看你的演唱會了,這是你給我的鼓舞,THANK YOU! 好啦,我會繼續爭取好成績,你也要一樣繼續唱歌、拍戲!我地一齊支持你! BYE~BYE!

永遠支持你的人PEGGY 上

告別演唱會盡力而為

PEGGY:

你唔使失望既,今次我地都算有緣囉,早幾次抽唔到你的來信,未能答覆你的問題,我都好抱歉。

以你現在的階段,學業是最重要,你沒有來觀看我的演唱會,我一點也沒介意,希望你能努力讀書,取得好成績,那比起看我的演唱會更令我高興。

知道你會來看12月的演唱會,我要先向你說聲多謝,到時希望你比多D掌聲鼓勵我,個唱的演出一定唔會令你失望。 張國榮

LESLIE:

你好嗎? 客氣的說明不講了,只是有幾個問題,希望你早日可為我解答。

退出後,香港的歌迷會會不會解散呢?  2,如何補買純影集?  3,你有沒有在加拿大或英國登過台?  4,如果你退出後十幾年,覺得生活平淡,會不會打算復出的一天呢?  5,你做導演的時候會不會在報紙或雜誌露面?最我有一個小小的要求,希望你送一張親筆簽名相片給我。 祝你身體健康,生活快樂! 永遠支持你復出的WAI 上

WAI:

這個我未有咁快可以答覆,或者歌迷會繼續保留都唔定,總之歌迷既事我仲未能咁快確實。  2,好抱歉純影集已售罄。  3,我有去過加拿大演唱,至於英國 ,我去過那裡的ROYAL ALBERT HALL作表演。  4,將來的事我如何預知得到呢?但我好肯定今次退出已是事在必行。  5,相信唔係報紙雜誌露面都好難啊。照片我唔會送架,我會簽係張白紙度寄比你。  張國榮

十大靚人之一的張國榮:

我係第一次寫信比你,因為以前無膽,現在聽你說要告別歌壇、影壇,所以寫這封信你,希望你可以回答所有問題。

我想你誠實的答我,你係唔係讀完書後一定回港?  2,你現在拍[人間道]幾時可以在戲院看到這套戲?  3,你認為自己五官,那一部份最靚?  4,希望你可以幫我在D相片後簽上你的中英文名,唔該。  5,如果唔登在玉郎電視上,可否寄回給我? 唔該!  你的歌迷/影迷之一…ADA上

讀完導演返港執導

ADA:

寫信黎唔使膽量既,你又使咩咁驚呢。 1,你指既讀書相信係進修導演課程。完成呢個讀程之後,我當然返來香港啦,因為我要一嚐執導演筒既滋味,呢個機會我都等左好耐囉。 2,[人間道]快要完成拍攝工作,幾時下畫我仲未清楚知道呢。  3,我最滿意自己的眼睛,你認為呢?  4,好的。  5,我係唔會作私人回答既,所以你既信會被刋登。  張國榮

哇咔咔,真的更新了哦,大家再找找啊,看能不能弄齐这些版本
呵呵,卡卡啊,你真行,快努力吧,免得老姐去码那么多的文字,会老化眼而死的~~~~
96# 水仙

请问,“5,請你送一張相底比我好嗎?“这句什么意思?
是要相片,还是相片底片?我看不太明白
等楼主
谢谢!支持!
回复 100# wendy19840

卡卡不在,我来回答你吧。
  是相片的底片的意思。
感觉就像自己在跟哥哥对话一样。